Båtførerkurs

Bli trygg på vannet!

Båtførerprøven er en obligatorisk teoretisk prøve for førere av mindre fritidsbåter, som tar for seg grunnleggende sjømannskap, lover og regler, navigasjon og kartlesing.

Hvem trenger båtførerbevis? De som er født fra og med 01. januar 1980 eller senere og skal føre en fritidsbåt over 8 meters lengde eller med mer enn 25 hestekrefter, må ha bestått båtførerprøven. (For skroglengder 15 til 25 meter gjelder fritidsskippersertifikat). Bestått båtførerprøve lar deg føre fritidsbåter i Norge opp til 15 meters lengde (49,21 fot).

Teorien vi gjennomgår på kurset er verdifull for alle som skal ferdes på sjøen, så uavhengig om du er født før eller etter 1980, anbefaler vi å ta kurset. Båtførerprøven kan tas fra fylte 14 år. Båtførerbeviset vil da bli tilsendt fra dagen man fyller 16 år.

Gjennomføring: Ved påmelding til kurs vil du kostnadsfritt få tilsendt vårt forberedende nettkurs på e-post. Nettkurset tar deg kjapt gjennom pensum med forklarende videoer for å gi deg forkunnskapene vi anbefaler å ha før kurset starter. Underveis i nettkurset får du muligheten til å øve deg på flere kontrollspørsmål, samt en avsluttende test med 50 eksamensrelaterte spørsmål.

På selve kursdagen vil Lars Arne, som er sjøvant og vår kursinstruktør, i fellesskap med dere gjennomgå pensum, inkludert praktiske oppgaver i kart og navigasjon. Pensum repeteres til alle er klare for å ta en nettbasert *eksamen på slutten av kursdagen. På kurset får du utlånt alt du trenger for å gjennomføre eksamen. Alt du behøver å ta med er gyldig legitimasjon.

Du får tilgang til forberedende nettkurs i god tid før kursdato.

Dato: Kurset settes opp i april/mai 2023 ved 10 eller flere deltakere, så spre gjerne tilbudet og meld interesse allerede nå! Blir det kurs, får du beskjed i beg av april.

Sted: Silovegen 42, Årnes

Benytt påmeldingsknappen øverst, eller til post@hmsagenda.no (også for å melde interesse). Påmedlingen er bindende og avgiften må være betalt innen kursdagen. Oppgi navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer. 

Velkommen til kurs!

Kr. 2.500,- Kursavgiften inkluderer obligatorisk eksamensavgift på kr. 813,- til båtførerregisteret, tilgang til forberedende nettkurs og materiell som lån av nettbrett, kart og linjal. Samt enkel 'lunsj, mineralvann, kaffe/tea og munngodt i pausene ('har du matallergi ber jeg om at du tar med egen matpakke).

Deltakeravgiften er todelt, obligatorisk eksamensavgift til båtførerregisteret og selve kursavgiften. Mer info om dette ved påmelding.

Smitteverntiltak:

  • Hånddesinfeksjon inn og ut av lokale
  • Bord og felles berøringspunkter desinfiseres jevnlig i løpet av dagen.
  • Munngodt og lunsj er i porsjonspakning

* Mer informasjon om eksamen: Eksamen består av 50 oppgaver med en varighet på 60 minutter. Ved dokumenterte skrive- og lesevansker vil man kunne få utvidet tid på eksamen med totalt 20 minutter ekstra. Kravet til bestått er 80 % riktige svar. I tillegg kreves det at man har minimum 80 % riktig på "Spesielt viktige emner". Dette vil man få mer informasjon om under kursdagen

Dersom man mot formodning ikke skulle bestå eksamen, betaler man kun for kontinusjonsavgiften til Båtførerregisteret.no på ca kr 450,- for ny eksamen.