Din helg - godt for kropp og sinn!

Din helg - godt for kropp og sinn!

Dette er helgen du kan ha nytte av hele livet! Du får tips og øvelser som gjør kroppen godt, både fysisk og mentalt.

Under helgen vil du kunne delta på workshop med fokus på bevegelse fremfor prestasjon, oppleve gongbadets virkning helt ned på cellenivå, bli kjent med medisinsk yoga og ulike meditasjon- og mindfulnessøvelser. Det blir et miniforedrag om stressmestring og du vil få guidet avspenning ispedd noen dikt. Det blir rom for egentid, bading i Bjørknessjøen for de som vil og skogsvandring, eller du kan nyte ei hvilestund i hengekøya. Vi satser på å være mest mulig ute.

Om du velger å sove over i sovesal (fordelt på fire rom, begrensede plasser), lover jeg en god avslutning på dagen med avspenning og gongbad. Vi starter dagen med forfriskende morgenyoga, eller du kan rusle en tur i nydelige omgivelse før du inntar en enkel frokost. Vi alle starter opp igjen ca. kl. 10.00 på søndag.

Lad batteriene alene eller sammen med vennegjengen – garantert stressfritt!

Det er Din helg – godt for kropp og sinn!

Jeg gleder meg til vi ses!

Karianne

Informasjon: Du får enkel lunsj begge dager og varm kveldsmat på lørdag. Enkel frokost på søndag for de som sover over. Har du matallergi må jeg be om at du tar med egen mat.

Påmelding: Benytt påmeldingsknappen øverst på siden (påmeldingsfrist 6.8.).

Sted:*Bjørknes gamle skole, øst på skogen i Nes

Dato: 14. og 15. august 2021

Klokkeslett: Lørdag 10.00 - 20.00 og søndag 10.00 - 15.30

Kr. 1500,- u/ overnatting

Kr. 1700,- m/ overnatting. Inkluderer avspenning og gongbad på sengekanten, morgenyoga og enkel frokost.

Anbefaler å ha med: Vannflaske, yogamatte (du kan også låne etter avtale) og sengetøy om du skal sove over (laken, dyne, pute evt. sovepose) Det kan være lurt med ørepropper når man overnatter i sovesal. Velger du å sove i hengekøye, anbefaler jeg å ha ullpledd i køya som underlag. Jeg har en del hengekøyer til utlån (etter avtale). Klær som ikke strammer og som passer til været som er ventet (kan være lurt å ha noe varmt å sette på seg under hvile og meditasjon).

Husk toalettsaker og egne medisiner og til informasjon, på *Bjørknes er det det er utedo og kun kaldt vann inne.

Arrangementet gjennomføres med tilstrekkelig antall påmeldte.

 • Karianne Sagen

  Hei! Det er jeg, Karianne, som inviterer til Din helg - godt for kropp og sinn!
  Jeg er instruktør i MediYoga og Mindfulness og ønsker å formidle øvelser og metoder som hjelper deg til bedre helse og til å finne indre ro i hverdagen din. Øvelser som gjør kroppen godt, både fysisk og mentalt.
  Under helga vil du få prøve MediYoga (medisinsk yoga), ulike meditasjonsformer, gongbad (lydvibrasjoner som virker helt ned på cellenivå og som kan ha dyp avspennende effekt). Det blir også et miniforedrag om stressmestring med fokus på pust og bevegelse og god tid til skogsvandring og egentid. Det er Din helg - godt for kropp og sinn!

 • Kai Kjartan Høgberg

  Kai Kjartan har en sterk lidenskap for bevegelse, brukt på en utforskende, leken og kreativ måte og han ønsker å inspirere mennesker til å leke mer med bevegelse, uansett hvor de er.
  Han er utdannet innen strukturell integrering og er massasjeterapeut.
  Det blir workshop med Kai Kjartan i løpet av helga.

 • Anny Sagen

  Anny, er mammaen min, og så lang tilbake jeg kan huske har hun vært lidenskapelig opptatt av dikt, andres og spesielt Hans Børli sine, men hun har også skrevet mange dikt selv. I disse dager utgir hun sin egen diktsamling og en drøm er gått i oppfyllelse. Vi får en liten smakebit på noen av diktene under helga og boka kan selvfølgelig kjøpes på plassen.


  Eva Nordlund, kulturkommentator i avisa Nationen, sier følgende:
  "Anny Sagens pleiende, lavmælte omgang med ordene blir i dikt som "Oppdagelse", "Noe ekte?" og "Et speil" til litterær kunst som rører ved leserens sinn."

 • Litt om Bjørknes gamle skole

  Bjørknes gamle skole ligger langs flyktningeruta som ble benyttet til Sverige under andre verdenskrig. Skolen ble bygd på 30-tallet og var Nes kommune sin satsning på skogssamfunnet. For at barna i området skulle komme seg til skolen, sørget Nes kommune for at de fikk hvert sitt skipar, så de kunne gå til skolen. Skolen ble også et sosialt samlingssted på tvers av fire kommuner: Eidskog, Aurskog, Sør-Odal og Nes. Det ble blandt annet arrangert juletrefester hvor folk kom langveisfra for å delta. Etterhvert ble det færre og færre fastboende i skogssamfunnet, og skolen ble på 70-tallet overtatt av Årnes menighetsråd som idag bruker det som leirsted, og leier det ut til lag og foreninger.

  Stedet har følgende rom:
  1. etasje
  Spisesal, peisestue, kjøkken, møtesal
  2. etasje
  4 sovesaler med sengeplass til 25 og god gulvplass. Ute er det grillplass, krakker og bord.

  Det er vann i kran på kjøkken og innlagt strøm, samt oppvarming med vedfyring, det er kun utedo.

  Stedet ligger like ved Bjørknessjøen, langs Rakeievegen, i et nydelig turterreng.