Bli med - Dans Zumba og spenn av!

Oppstart 9. januar 2018 (15 uker) på Nes Næringspark (Oppaker)

DANS ZUMBA OG SPENN AV MED OSS!

Fysisk aktivitet, pust- og avspenningsøvelser forebygger stress.

Dans skaper lyst til å bevege seg og gir god treningseffekt, som igjen gjør at vi kan tåle og håndtere stressreaksjoner bedre. Zumba er en dansetrening som foregår til latinomusikk. Det er vitenskapelig bevist at fengende musikk forbedrer humøret og gjør oss glade. Det er også vitenskapelig bevist at meditasjon og dyp pust senker nivået av stresshormonet kortisol.

På «Dans Zumba og spenn av med oss!» vil avspenningsøvelsene kunne variere fra gang til gang. Øvelsene er et verktøy du med fordel kan bruke flere ganger i uken. Øv på å håndter stress i hverdagen, så unngår du at kortisolnivået går til himmels. Det å håndtere stress kan hjelpe deg til å tenke raskere og klarere. Det vil styrke immunforsvaret, gi økt velvære og livskvalitet. 

Ta vare på deg selv, Dans Zumba og spenn av med oss!

De 20 første får plass!

Oppstart 9.1.18 kl. 18.30-20.00.

Kr.1200,- (15 uker) Du får giro på første oppmøte

Bindende påmelding til: Benytt påmeldingsknappen øverst på siden,

pos(at)hmsagenda.no eller sms til 977 38 098

 • Hva er stress

  Stress oppleves og rammer oss forskjellig. Stressreaksjonene påvirkes blant annet av livsstilen vår og miljøet vi lever i.

  Stress kan ramme alle. Stressreaksjon er en naturlig respons i kroppen som settes i gang når vi føler oss truet eller presset. Det spiller ingen rolle om stresset er forårsaket av fysiske eller mentale belastninger. Stress er ikke bare negativt, tvert om. Det positive stresset får oss til å prestere når det trengs.

  Kortisol, er skurken ved stress, fordi det er det hormonet som på lang sikt skader deg mest. Det dette negative stresset vi trenger å håndtere og redusere for å forebygge til god helse.

 • Hva skal til?

  Ta med INNESKO (som ikke sverter gulvet)
  Jeg anbefaler også å ha en VANNFLASKE tilgjengelig og gjerne et lite håndkle

  Du trenger ikke å ha danset Zumba eller drevet med avspenningsøvelser tidligere. Vi veileder underveis på begge deler.

  Her er det rom for å komme i utakt og å ta et steg eller to for mye (eller for lite;)

  Oppstart 9.1. 2018
  kl. 18.30-20.00
  Nes Næringspark (gml. skolen)

  Jeg gleder meg!

 • Symptomer på stress

  Symptomer på stress kan blant annet være lav konsentrasjon, flakkende tanker, konstant bekymring og dårlig hukommelse. Disse symptomene kan vi relatere til hodet.

  I kroppen kan stiv nakke og skuldre, smerter i magen, hodepine, skjelvinger og smerter i bryst være symptomer på stress.

  Likeså kan stress påvirke atferden med kjefting, dårlig humør, irritabel, generell følelse av ulykkelighet, nevrotiske uvaner (neglebiting og rastløshet), spiser mer eller mindre enn du vanligvis gjør. Ikke minst kan søvnproblemer som strekker seg over en lengre periode skyldes stress.